Malvern Instruments, GE Instruments, Postnova Analytics »Oferta »Branża »Przemysł spożywczy

Przemysł spożywczy

 
Kluczową kwestią dla przemysłu spożywczego jest jakość i bezpieczeństwo produktu. Wpływ na nią mają zarówno warunki prowadzenia procesu jak i zachowanie i interakcje surowców. Oferowane przez nas urządzenia pozawalające na pomiar własności reologicznych, wielkości i kształtu cząstek, potencjału zeta czy masy cząsteczkowej, znajdują w tej branży szerokie zastosowanie i mogą pomóc:
  • Zapewnić jednolitość surowców
  • Szybko testować nowe formulacje
  • Zrozumieć i kontrolować gradację produktu
  • Przyspieszyć rozwój produktu
  • Przewidywać czas przydatności
  • Optymalizować proces granulacji i rozdrabniania
  • Usprawnić kontrolę jakości
Mastersizer 3000

Mastersizer 3000

Mierzone parametry:
wielkość cząstek
Zakres pomiarowy:
10nm do 3500µm
Dozwolone próbki:
mokre i suche
Technika:
dyfrakcja laserowa
Przeznaczenie:
laboratorium
Rodzina Zetasizer

Rodzina Zetasizer

Mierzone parametry:
Wielkość cząstek, potencjał zeta, masa cząsteczkowa
Zakres pomiarowy:
0,0003µm - 10µm
Dozwolone próbki:
Mokre
Technika:
DLS, ELS, SLS
Morphologi G3/G3-ID

Morphologi G3/G3-ID

Mierzone parametry:
Wielkość i kształt cząstek identyfikacja chemiczna
Zakres pomiarowy:
0,5µm do 1000µm
Dozwolone próbki:
Mokre i suche
Technika:
Analiza obrazu
Przeznaczenie:
Laboratorium
Kinexus+

Kinexus+

Mierzone parametry:
Własności reologiczne
Moment obrotowy:
0,05nNm to 250mNm
Temperatura pomiaru:
-40°C to 200°C
OMNISEC

OMNISEC

Mierzone parametry:
masa cząsteczkowa, rozkład masy cząsteczkowej, lepkość graniczna, wielkość i struktura makromolekuł, agregacja białek
Techniki pomiarowe:
chromatografia żelowa (GPC), chromatografia wykluczania (SEC),
Temperatura pomiaru:
do 160°C